Skip to main content

شرکت توسعه معادن صدر جهان

گفتگو با مهندس یگانلی پیرامون تحولات معدن مس جنوب هندوآباد اردستان

منتشر شده در : 19 آبان 1401
گفتگو با مهندس یگانلی پیرامون تحولات معدن مس جنوب هندوآباد اردستان

روابط‌عمومی شرکت توسعه معادن صدرجهان به دنبال انعکاس اخبار مربوط به پیشرفت برنامه‌ها و اجرای پروژه‌های شرکت می‌باشد. در همین چارچوب پیرامون آخرین وضعیت و تحولات معدن مس جنوب هندوآباد اردستان به عنوان یکی از پروژه‌های شرکت با مهندس میرمحمود یگانلی مدیرعامل شرکت توسعه معادن صدرجهان به گفتگو نشستیم.

جناب مهندس از معدن مس جنوب هندوآباد اردستان چه خبر؟

با توجه به رشد تقاضای بازار و افزایش قیمت جهانی و به‌ تبع آن داخلی محصولات زنجیره مس و تاخیر در شروع عملیات استخراجی و بهره‌برداری از معدن مس جنوب هندوآباد اردستان تا پایان سال 1398، رفع موانع موجود و فعال‌سازی معدن در دستور کار شرکت از ابتدای سال گذشته قرار گرفته و اقدامات لازم در برنامه عملیاتی دوساله شرکت پیش‌بینی شد.

ازآنجا که این معدن با میزان ذخیره قطعی مندرج در گواهی‌کشف آن به میزان 120 هزارتن و میزان استخراج سالیانه حدود 6200 تن توسط مدیران وقت شرکت در سال 1394 خریداری شده بود که به دلایل مختلف وارد فاز تجهیز و بهره‌برداری نشده بود، بنابراین در اولین گام اقدام به اخذ موافقت سازمان حفاظت محیط‌‌ زیست برای شروع فعالیت‌های معدنی از طریق تهیه و تصویب گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA)  و ارایه طرح مدیریت زیست محیطی (EMP) شد.

در ادامه طی سالجاری عملیات اکتشاف حین استخراج که از سال 1399 شروع شده بود تکمیل و گزارش پایانی آن به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان استان اصفهان ارایه و مورد تایید قرار گرفت. بر این اساس ذخیره مندرج در گواهی کشف قبلی از میزان120 هزار تن کانسنگ مس اکسیدی به حدود560 هزار تن در گواهی‌نامه اکتشاف جدید اصلاح شد.علاوه‌ بر این استخراج و فروش حدود 15 هزار تن کانسنگ مس اکسیدی از طریق برگزاری مزایده عمومی در سالجاری و نصب تجهیزات باسکول برای توزین بار در محل معدن صورت پذیرفت.

لطفا  اولویت‌های اجرایی و برنامه‌های تکمیلی معدن مس جنوب هندوآباد اردستان را نیز بفرمایید.

به‌منظور افزایش میزان استخراج سالانه، تهیه طرح بهره‌برداری جدید معدن بر اساس ذخیره قطعی مندرج در گواهینامه کشف اصلاحی و اخذ تاییدیه از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان از دیگر اولویت‌های در دست اقدام شرکت می‌باشد.

با توجه به افزایش شدید هزینه‌های حمل مواد معدنی و حاشیه سود ناچیز حاصل از فروش کانسنگ مس، پروژه طراحی و ساخت واحد سیار فرآوری برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر، با ظرفیت خوراک ورودی حدود 70 هزار تن در سال و به‌روش فلوتاسیون در حال اجرا بوده و تا اوایل سال آینده در محل معدن یادشده مستقر و مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.